Behind the design: Lieveheershondje

In 2016 deed ik mee aan de prentenboekwedstrijd Key Colours van uitgeverij Clavis. In totaal waren er 100 inzendingen uit verschillende landen. Na verschillende selectierondes zat mijn prentenboek Lieveheershondje bij de laatste 7. Voor de uitslag gingen we naar Hasselt, het hoofdkantoor van Clavis. Ik ben nooit iemand geweest die zo nodig in de spotlights hoef te staan, dus doodzenuwachtig wachtte ik af tot de bekendmaking van de winnaar. Ik won de wedstrijd niet, enigszins opgelucht want het hele PR-tralala ging aan mij voorbij. Maar ik was ook wel een beetje teleurgesteld, want mijn droom om een kinderboek uit te geven kwam niet uit. Totdat… bekend gemaakt werd dat ook de andere 6 boeken (waaronder Lieveheershondje) uitgegeven zouden worden (woohoo!). 

Lees meer »

Behind the design: Dierentuin protestposters

Deze posterreeks ontwierp ik na een bezoekje aan de dierentuin. Ik was lang niet bij een dierentuin geweest en was vergeten hoe onnatuurlijk het voor de meeste dieren is om zo te leven. Ook viel het me op hoeveel mensen totaal geen rekening hielden met de dieren in het park: schreeuwen, dieren proberen aan te raken. Het meest opvallende was een aap met haar jong. Haar buitenverblijf was zo opgesteld, dat ze nergens een hoekje had waar ze zich kon verbergen. Ze zat in een buis (zo neergelegd dat je van beide kanten erin kon kijken) met haar jong. Haar binnenverblijf was afgesloten. Het maakte me verdrietig en boos. Als uitlaatklep gebruikte ik mijn creativiteit en ontwierp een reeks posters. 

Lees meer »

Behind the design: Open dag vmbo Niekée

Vmbo Niekée kwam met de vraag een open dag poster, flyer en brochure te ontwerpen. Belangrijk was dat hierin aandacht kwam voor de 4 vmbo-profielen die je op Niekée kunt kiezen. Het idee om de poster te verdelen in 4 delen was daarom snel gemaakt. Hieronder leg ik uit hoe het ontwerp verder tot stand is gekomen.

Lees meer »